torsdag 14. april 2011

Spaghetti med ricotta og basilikumolje


Eg e veldig glad i italiensk mat, 
og for min del trenger eg ikkje
å ha kjøtt i en pastarett.
En god ost eller to kan virkelig
gjøre susen!

Til 1 stor porsjon:

50 gr spaghetti
1 boks tomat, avsilt
1 ss sukker 
1 dl ricotta
1 håndfull basilikum
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
Salt & pepper 

1) Kok spaghetti med rikelig saltet vann. 
Sil av vannet. 

2) Surr hvitløk i litt olje, og hiv oppi avsilte tomater
og sukker. Krydre med salt og pepper.
Det aller beste hadde vært
å bruke cherrytomater som du 
rister i ovnen på 175 grader i 30 min. 

3) Tilsett spaghettien og la det varmes.

4) Ideelt sett hadde eg laget pesto, 
men eg manglet pinjekjerner.
Då ble basilikumsolje, og den
lager du ved å blande sammen 
1 finhakket hvitløksfedd med
basilikum og litt olivenolje 
i en blender. 

5) Server pastaen med basilikumsolje 
og ricotta på toppen.
Eg hadde også et dryss parmesan. 




3 kommentarer:

Eva K. sa...

Ricotta er bare helt fantastisk godt og dette så helt nydelig ut. Fikk en pizza med ricotta på toppen i Italia nå nylig og det var også nam nam.

Eva K. sa...

Feil webadresse i linken min!

Matmonsteret sa...

Hei Eva :)
Tusen takk, det var kjempegodt!
Ricotta e herlig!
Ha en super påske ;)