tirsdag 5. april 2011

Sjokoladehorn


Det e vel ingen hemmelighet at eg e glad i søtsaker,
matmonster som eg e.
Sjokoladehorn e alltid en vinner,
og her får du oppskriften.

Oppskrift fra det søte liv (www.detsoteliv.no).

Du trenger:

Ca 24 horn:
200 gr smør
500 gr hvetemel
0.5 dl sukker
1/2 ts kardemomme
2.5 dl melk
50 gr fersk gjær
2 egg
 Sjokolade i biter

Egg til pensling.

1) Smuldre mykt smør i melet. 
Blandingen står food processoren min for. 

2) Tilsett sukker og kardemomme,
la deigen bli smuldrete. 

3) Varm melk til 37 grader, og rør ut gjæren.
Pass på at melken ikkje e form varm.

4) Visp to egg luftig.

5) Tilsett all væsken i det tørre, litt og litt.
Elt deigen godt.
Her kan det hende du må tilsette
litt mer mel, deigen kan kanskje
bli for klissete. 

6) La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

7) Del deigen i 3 like deler, 
og kjevl ut hver del til en rund leiv.
Her må du bruke litt ekstra mel. 
Del denne leiven i åtte deler 
(sånn som man deler en pizza), 
altså skrå stykker. 
 Legg en sjokoladebit på midten av hver skrå leiv,
og rull til et horn.
Begynn ved den største siden og rull inn mot spissen.


8) La hornene etterheve i ca. 30 min.

9) Pensle hornene med pisket egg og steik de på 250 grader i ca. 10 min.


 
 
  



4 kommentarer:

Gunhild sa...

Ser deilig ut :D Gleder meg til å smake... :D

Susi sa...

å fyyyyyyyyyyyyyyyyyyytti griiiiiiiiiiiiiiiiisn!!!!!!!!!!! gjett om æ ska prøve det her tell helga!!!!!!!!!!

Matmonsteret sa...

Hehe.. De var helt supre! Pisket egg gjør de luftig og fin :)

Gunhild sa...

Naaam!!