lørdag 8. januar 2011

Tagliatelle med tomater og pinjekjerner
Første rett ut med hjemmelaget pasta ble tagliatelle med tomater og pinjekjerner.
Her snakker vi naturlige og gode smaker, så enkelt og godt!

Hjemmelaget pasta:
300 g durumhvete
3 store egg
1 ts salt

Hell melet i en liten haug på kjøkkenbenken. Lag en grop i midten av melet. Knekk eggene i midten av gropen og tilsett saltet. Bland eggene og saltet lett med en gaffel. Bland litt og litt mel inn i eggeblandingen. Jobb deg utover, hold melet litt på plass med den ene hånden og jobb med den andre. Jobb med deigen, den skal være myk og smidig, men skal føles tørr. Klistrer den seg til bordet eller hånden, har du i litt mer hvetemel. Elt deigen i minimum 5 -6 minutter.


Legg deigen i en åpen plastpose, ha et kjøkkenhåndkle over. La deigen hvile i ca 30 minutter.

Del deigen opp i fire deler, de andre delene dekkes til, så de ikkje blir tørre. Dryss mel på kjøkkenbenken, ta en del av deigen og trykk den flat. Ha godt med mel på en kjevle og kjevle den flat. Kjevle deigen fra deg og snu den ofte. Ha nok mel på benken så ikkje pastaen klistrer seg. Deigen bør kjevles til den e ca 2,5 mm tykk. Så e det på tide å bruke pastamaskinen. Sveiv deigen igjennom, mens du setter ett hakk tynnere etter en runde eller to. Eg pleier å sveive deigen tynn, og så brette den igjen et par ganger før eg sveiver den til det tynneste laget.
Så bruker eg pastaformeren til å hjelpe meg å lage tagliatelle, spaghetti eller ka det skulle være.. ;)

Kok pastaen i fosskokende vann med salt i. Husk å ha sausen klar til pastaen e ferdig.. Ellers blir den litt dvask.


Tomatsaus for to:
20-25 modne cherrytomater
3 ss pinjekjerner
frisk basilikum
salt
pepper
olivenolje
parmesan
mozarella


Denne sausen har godt av å putre en stund for å slippe frem de gode smakene, så denne kan du lage før du setter i gang med å kjevle ut pastaen.

Vask tomatene og hiv de i pannen med en god dæsj olivenolje. La de surre på middels varme til de sprekker. Tilsett pinjekjerner, salt og pepper.
Mos tomatene inntil pannekanten for å presse ut litt saft.
La sausen putre 20-30 minutter. På slutten tilsetter du revet mozarella (i små biter) og lar den smelte inn i sausen. Hiv også oppi en håndfull hakket basilikum.

Legg nykokt pasta blandet med litt olivenolje på et fat, legg over tomatene, og riv litt parmesan over. Basilikum til pynt.


(Har lånt bilder, av mangel på kamera mens retten ble laget)

1 kommentar:

Gunhild sa...

Åh, det hørtes godt ut! Kommer gjerne ned og lager pasta med deg en dag :D