tirsdag 25. januar 2011

Søtpotetsuppe med appelsin og valnøtter







Til 4 porsjoner:
600 gr søtpotet
2 gulrøtter
1 appelsin
Grønnsaksbuljong, 1 terning
Vann, 7 dl- 1 l.
Creme fraiche, 4 ss
Valnøtter
Olivenolje
Havsalt
Pepper

1) Skrell søtpotet og skjær opp i skiver. Skrell gulrot og del i tre biter. Legges i en ildfast form og steikes på 225 grader i 40 min, eller til de e myke. Tilsett gjerne litt pepper og chilipulver for smak.



2) Mos søtpotetene og gulrøttene før du heller halvparten i en blender.
Tilsett saften av en halv appelsin, ca 4 dl varmt vann med innblandet grønnsaksbuljong. Kjøres i blenderen til alt e oppløst.
Gjenta dette med resten av søtpotetene.
Tilsett mer væske om nødvendig, du bestemmer konsistensen.

3) Hell alt i en panne, la det få et oppkok. Tilsett 1 ss olivenolje, salt og pepper etter smak.

4) Rist valnøtter i en varm steikepanne i ca 4 minutter. Ikkje bruk olje eller smør.


5) Rasp skallet av en appelsin, husk å ikkje få med det hvite.

6) Server suppen med ristete valnøtter, creme fraiche, og revet appelsinskall.

3 kommentarer:

Benedicte sa...

Så dødsgodt ut... Eg savner blenderen miiin.. :(

Gunhild sa...

Nan, dette så digg ut! Spes siden du steiker de i ovnen først! Stailish! Men det jeg lurer på, er om den ikke blir litt vel søt til å være suppe, eller gikk det fint?

Matmonsteret sa...

Den var god. Men man må være forsiktig med appelsinen. Blir mer "smoky" smak når de bakes i ovnen synes eg. Mister liksom litt hvis det kokes. Men pga grønnsaksbuljongen og appelsinen så synes eg søtsmaken jevnes ut. Men eg elsker jo søtpotet, så det e ikkje sikkert du kan stole på det ;)