tirsdag 18. januar 2011

Pizza Margherita



Eg elsker naturlige smaker, og derfor liker eg også Pizza Margherita.
Enkelt og godt, uten mye dill og dall.

Du trenger:
Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel

Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin eller elt for hånd til deigen e smidig og lett. Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.


La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.

Topping:
Tomat, gjerne cherrytomater skjært i skiver.
Løk, gjerne rødløk (i skiver).
1 mozarellakule
Litt parmesan
Evt litt vanlig hvitost

Fordeles over pizzaen. Ost først, tomater på toppen.

Steikes på litt under 300 grader i ca 10 min. Følg med, for den kan fort bli svidd.

Serveres med basilikumolje:
En neve frisk basilikum
3-4 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
Kjøres i mixer til en fin røre.
Evt kan den mortes.



Nammenam!

6 kommentarer:

Gunhild sa...

Shit altså, det er den pizzaen som har fristet meg mest her i livet altså! Du er dyktig!

Men, kan du ikke gjøre bildene større? Så får vi se mer av den herlige maten <3

Matmonsteret sa...

Takk :D
Trykk på de, så blir de større ;)

Gunhild sa...

ja, gjør det :P

Matmonsteret sa...

Du kan jo bare få se det live om du vil :P

Line sa...

Yammi:o)) Eg har faktisk aldri laga pizza margherita...men no står den definitivt på pizzaplanane framover!!

Matmonsteret sa...

Det finnes jo utallige versjoner, og ikkje minst mange gode ;)
Kunne jo også hatt tomatsaus under osten på denne, det e jo veldig godt.
Kan jo legge ut en ny oppskrift med det med tiden. ;)

Enkelt og godt, nam nam!