mandag 31. januar 2011

Gunhildkjeks



No e det absolutt på høy tid å dele oppskriften på Gunhildkjeks!
Tenk deg en myk brownie-kjeks med nonstop på toppen,
og vips så har du smaken av Gunhildkjeks!
Vil du ha flere oppskrifter fra Gunhild,
e det bare til å gå inn på www.ieteggeskall.blogspot.com
Hon e fantastisk god på kjøkkenet! (Skryt, skryt, skryt!)

For å lage 10-15 store kjeks, trenger du:

125 g smør, romtemperert
3 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
1 ts bakepulver
Nonstop

1) Bland sammen smør, sukker,
egg og vaniljesukker med en håndmikser.

2) Bland inn mel, kakao og bakepulver i smørbladingen.
Rør godt og helt til den er jevn og klumpfri.
Dette kan ta litt tid.




3) Form klatter ved hjelp av to spiseskjer,
eller bruk hendene. Pynt med nonstop.

4) Steik på 175 grader,
midt i ovnen i ca 10 min,
avhengig av størrelse.

Gunhild og min sin filosofi e at jo mindre de steikes,
jo bedre!
(Sånn omtrent i alle fall!)
Vi elsker de myke og klissete!




Og til deg Gunhild; 
Tusen takk for en fantastisk oppskrift som eg kommer til å fortsette å bruke stadig vekk :)

5 kommentarer:

Gunhild sa...

Hihi, dette liker vi! Trodde du hadde lagt ut oppskrift for lengs, men tydeligvis ikke ;)

Matmonsteret sa...

Nei, utrolig nok ikkje. Burde jo lagt den ut for evigheter siden ;)

Anonym sa...

Denne oppskriften kjenner jeg igjen fra et bilag til Norsk ukeblad/Allers/Hjemmet. Veldig god, bruker den velig mye og får alltid masse skryt for smartieskjeksene :)

Matmonsteret sa...

Åååh.. Spennende!
Vi har alltid bare kalt de Gunhild-kjeks, siden Gunhild har laget disse i mange mange år :)
De e helt supre, både for barn og voksne!

MILLA sa...

De e kjempegodt ! Det er mangen i klassen min som tar det med på skolen så alle får :D I love brownieskjeks !