tirsdag 2. august 2011

Kyllingbruschetta


Kyllingbruchetta e en stooor favoritt
hos undertegnede, og her
får du min versjon av herligheten..

Til 4 veldig sultne personer:

600-700 gr kyllingfilet
2 lange lyse baguetter
5 store modne tomater
1 bunt koriander/basilikum 
(begge deler e veldig godt,
men hver for seg)
1 liten løk (gjerne rød) 
2 klumper mozzarella
100 gr revet moden cheddar
2 fedd hvitløk
Olivenolje
Salt/pepper 

1) Skjær baguettene i skiver på langs.
Legg de på et bakepapir og drypp over 
olivenolje.
Knus et hvitløksfedd med bladet på
en kniv, og gni feddet over baguettbitene.

2) Skjær kylling i middels store biter
sånn at de passer baguettene.
Steikes på middels varme i steikepannen.
Bruk gjerne litt salt og pepper. 

3) Skjær tomat i små biter.
Bruk bare selve tomatkjøttet,
ikkje frøene og gugget.
Då vil salsaen bli altfor våt.

4) Finhakk løk og grovhakk koriander
eller basilikum.
Bland sammen med tomatene.

5) Legg tomatsalsaen over baguettbitene.
Legg en kyllingbit på toppen.
Dryss over mozzarella i små biter
og revet cheddar.

6) Steikes i midten av ovnen på 225 grader 
til osten er gylden.
Ca. 10 min.



Beklager dårlig bildekvalitet ;)


4 kommentarer:

Bakegleder sa...

Her var det utrolig mye godt! Fin blogg! ;)

Anonym sa...

Det var godt. Vi brukte salt og pepper på kyllingen, men kunne gjerne brukt mer, eventuelt marinert den. For det var litt lite smak syns jeg.

Matmonsteret sa...

Bakegleder: Takk det samme! Titter innom i ny og ne hos deg :)

Anonym: En marinade kunne nok vært godt ja. Sjøl e eg veldig glad i de naturlige smakene i denne retten.
Kanskje du kunne ringlet litt balsamico over? :)

Bakegleder sa...

Så koselig! Har deg på lista så jeg blir oppdatert ;)