fredag 17. juni 2011

Ostekake med mango


Glad i ostekake?
Glad i mango?
Koffor ikkje kombinere de?
Denne ostekaken e frisk og søt på smak,
absolutt veldig god!
Prøv du også!

Du trenger:

1 pk Philadelphia kremost
1 dl sukker
1 dl krem (av fløte)
1 stk moden mango + 1 dl vann
6 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 pk bixit kjeks, naturell
Evt. Digestive o.l. 
75 gr meierismør 

1) Knus kjeksene i en food processor, 
eller i en blank plastpose med kjevle.
Tilsett mykt smør og bland godt.
Det skal bli en lett klissete røre, men likevel
litt tørr.  
Fordel utover i glass, eller i en kakeform.
Trykk godt ned.
La det stå i kjøleskapet i ca. 20 min.

Du trenger ikkje å bruke alle kjeksene,
det kommer litt an på kor tjukk
kjeksbunn du vil ha.
Smak og behag ;) 

2) Visp krem av ca 1 dl fløte og sukker.
Bland sammen med philadelphia.
Visp lett for hånd. 

3) Skjær mango i biter, hell over i en blender
sammen med vannet.  
Kjør til puré.
For en ekstra fin puré kan du
presse puréen gjennom en
tynn sikt, så får du ut mangotrådene.
Hvis mangoen ikkje e helt moden,
kan det bli nødvendig å tilsette litt mer vann. 
Forsiktig med det forresten, husk at du 
skal tilsette litt vann + gelatin etterpå også. 

4) Rør ut gelatin i det kokende vannet
til det e helt oppløst.
Hell dette oppi mangopuréen og bland godt.
Sett halve mangopuréen til side.

5) Bland inn philadelphia-blandingen i resten 
av mangopuréen. Bland godt.
No kan du helle dette over kjeksbasen.
Sett inn igjen i kjøleskapet i 30 min.


 6) Lag nr. tre..
Hell forsiktig mangopuré over philadelfialaget.
Du vil ikkje at lagene blandes,
så gjør det rolig.

Sett i kjøleskapet over natten.
Nyt en herlig sommerlig dessert!

Det blir 4-6 glass av denne oppskriften,
sånn for den som lurte..

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter her med ett stort smil og bare tenker: her skal jeg titte innom når jeg er matlei og trenger noen nye ideer til hva jeg skal spise og drikke :) Har tenkt tanken på å lage ostekake i slike suppeskåler, de er jo små nok?

Matmonsteret sa...

Heisann du!
Beklager seint svar her, feriemodus ;)
Kjekt at du fant noe du likte!
Du kan også lage i suppeskåler ja.. Bare fantasien som setter grenser ;)

Sunniva♥ sa...

Vi har sånn mat og helse prosjekt denne julen. Der vi må lage hovedrett og dessert. Holder på å lage denne desserten nå, til prosjektet :) Ville bare si tusen takk for at du har lagdt ut oppskriften:D Massevis av andre gode her også.