torsdag 30. juni 2011

Barnepizza med spaghetti og pølse


Då var sommerens første ferie unnagjort,
og det e på tide å dele en ny oppskrift.
Denne gangen dro eg tilbake til barndommen.
De fleste barn liker både pølse og spaghetti, 
og eg synes det var fryktelig morsomt 
når eg fikk en sånn pizza som liten.

Pizzabunn til ca 10 minibunner:

1.75 dl lunkent vann
15 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
1 ss olivenolje
2-3 dl hvetemel

1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.

2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
Stikk ut rundinger med en stor kopp 
eller lignende.
Størrelse velger du sjøl.


Fyll:
Ca. 50 gr kokt spaghetti
2 grillpølser
2 sjalottløk
 0.5 boks ananas
Litt paprika
Revet jarlsberg 

Pizzasaus: 
2 ss tomatpuré
2 ss ketchup
Pizzakrydder
Timian 

3) Hvis du vil, kan du forsteike minipizzaene
1-2 minutter i ovnen før du tar på fyllet,
men dette e ikkje nødvendig.

4) Smør over tomatsausen på pizzaene. 
Strø over oppklippet spaghetti.
Dekk med revet ost.
Legg på ønsket fyll på toppen.

Steikes i 8-10 minutter i ovnen. 

Hipp hurra for barnet i oss! 







4 kommentarer:

Spiseskje - Glutenfri livsstil sa...

Hohoi, så søte ;)

Matmonsteret sa...

Kjekt for ungene, og voksne ;)

Line sa...

Hi hi, så artige dei var:o) Kanskje ungane vert freista til å prøve noko nytt når dei vert servert på så sjarmerande vis som dette;o)

Matmonsteret sa...

Heisann Line!
Ja, det e kjekt å leke seg litt på kjøkkenet for både store og små.
Ikkje helt vanlig pizza kanskje, men desto mer gøy :D