torsdag 16. juni 2011

Pepperoni-pizza


Eg e litt hektet på pizza for tiden!
Det e lettvint, og man kan variere i det uendelige.
Denne gangen med pepperoni og jalapenos.. 


Du trenger:

Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel


1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.

2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.

3) La deigen forsteike i ovnen i 3-5 minutter.

Topping:
Pepperoni
Cherrytomater
Ananas
Jalapenos
Mozarella
Norvegia 

4) Rasp norvegia, del mozarellaen
i biter. Strø over bunnen.
 Legg på resten av fyllet.

Steikes fortsatt på 250 grader pluss 
til pizzaen e gylden og fin.

Namnam! 


 

Ingen kommentarer: