tirsdag 20. juli 2010

Falafel i tomatsaus med couscousHer om dagen ryddet eg i kjøkkenskapene, og helt bakerst fant eg en pakke med falafelpulver. Den hadde eg kjøpt på Global Food for lenge siden, og no var det strengt tatt på tide å ta den i bruk. Det e veldig enkelt med disse pulverposene, alt du gjør e å ta pulveret i en bolle og tilsette vann. Så skal det svelle i en time før du lager boller av de og steiker de i steikepanne.
Egentlig så tror eg hjemmelaget falafel smaker bedre, så hvis du vil ha oppskrift på det så finner du den her: http://ieteggeskall.blogspot.com/2010/05/falafel.html (liking funker visst ikkje i dag :))
Falafel kan serveres på flere måter, etter litt søking på internett fant eg ut at eg skulle prøve med tomatsaus og couscous.

Tomatsaus:
2 bokser hakkete tomater
1 kinesisk hvitløk
1 gul løk
2 spiseskjeer sukker (tar vekk litt bitterhet fra tomatene)
1 boks tomatpuré
Salt, pepper, timian

Finhakk hvitløk, og skjær løk i mellomstore biter. Surr hvitløk og litt av løken i litt olivenolje før du tilsetter resten av ingrendiensene.
La det koke på svak varme i minst 1 time.
Min saus koste seg i to og en halv time, og jaggu ble det godt.

Tilsett falafelene i sausen de siste 10 minuttene.

Lag couscous som det står på pakken, tar deg ca 3 min ;)Min opplevelse av retten var at det egentlig var veldig godt, men det tar meg nok litt tid å venne meg til smaken av kikerter. For meg ble det litt mye. Men her kreves det nok tilvenning. Neste gang prøver eg hjemmelaget falafel i tortillalefse, så får vi se om det blir suksess ;)

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Falafel er best!!
Likte den hjemmesiden du linka til, virka som en sykt bra matblogg :P hihi.

Matmonsteret sa...

Ja, ikkje sant? ;)