onsdag 31. mars 2010

Sjokoladepannekaker


Pannekaker, grunnoppskrift hentet fra www.tradisjoner.no


(holder til 15-20 pannekaker)

4 egg
3 dl siktet hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken.
Visp inn eggene. Egg gir god smak på pannekakene. Det virker dessuten som bindemiddel i røren. Jo flere egg vi bruker, jo tynnere kan vi lage pannekakene.
La røren svelle i ca. 15 minutter. Rør den etterpå godt opp fra bunnen.

Ha litt smør i en varm stekepanne. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen av pannen. Drei pannen rundt så røren blir jevnt fordelt over bunnen. Det er greit å helle røren fra en mugge.
Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. La den steke omtrent like lenge på den andre siden.


Her laget eg som sagt pannekakene som over, men tilsatte ca 1 dl kakaopulver (pluss litt sukker) i røren, og rørte til det var godt blandet.
Pannekakene ble servert med banan og sjokoladesaus over. For å lage ekte sjokoladepannekaker tilsetter du 100 gram smeltet sjokolade! Nammenam!
Skikkelig god påskekos!
God påske :D


2 kommentarer:

Gunhild sa...

Ja takk :D Så superdigg ut!

Tøtto og verden sa...

Åhå... DET såg digg ut..!