onsdag 23. mars 2011

Kikertburger

Ja, då var det på tide å blogge igjen, godt å kunne lage mat igjen! 
Først ut har vi kikertburger, en veggis-klassiker.
Kikerter e sunt og godt, og ikkje minst e det lett å lage gode retter med kikerter.


Til 4 burgere:

100 gr kikerter (bløtlegges over natten, bytt vann, kok i 1.5 time).
1 stor vårløk
1 god håndfull fersk persille
Noen blader fersk mynte
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 egg
1 hvitløksfedd
1 tomat
0.5 dl havregryn 
Litt melk og mel til å jevne deigen.

Krydder:
0.5 ts paprikapulver
1 ts cumin 

1) Kok kikerter eller bruk kikerter fra boks.

2) Finhakk hvitløk, chili, vårløk og tomat, grovhakk urtene.

3) Hell oppi litt kikerter i en foodprosessor sammen med bittelitt melk og kjør det glatt. Tilsett egg og flere  kikerter og kjør det til en fin mix.  Tilsett tomat, hvitløk, chili, urter og havregryn. Tilsett krydder. Kjør røren en liten spinn. 

4) Tilsett mel eller melk for å tjukne eller tynne hvis du ikkje får riktig konsistens på røren. Den skal være tjukk for at burgerne skal henge sammen.

5) Form burgerklatter i hendene dine og steik de på middels varme i litt olje.


Serveres med hjemmelaget burgerbrød og salat. En god dressing (feks basilikumdressing) gjør seg godt til denne retten.



E litt dårlig på å beregne akkurat om det e 100 gr kikerter. Men av 500 gr ukokte kikerter ble det i alle fall nesten 12 burgere.

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Nam nam!! Dette vil jeg og ha :D Kikerter er tingen <3

Matmonsteret sa...

Ja, takk for at du fikk meg til å prøve :D