onsdag 30. mars 2011

Gresk salat


Sakte men sikkert nærmer vi oss sommer.
I dag feirer eg solen med en greskinspirert salat.

Til to porsjoner:

3 middels store tomater
2 middels store poteter
2 vårløk
1 rødløk
en neve fersk basilikum
3 ss fetaost i terninger
litt soltørkete tomater
evt. oliven 
litt salt og pepper 

1) Skjær poteter i terninger, og la de koke til de e møre. 
Du kan gjerne beholde skallet på hvis det e nypoteter o.l.

2) Skjær opp tomat, vårløk og rødløk. 
Bland alt sammen med fetaost og soltørket tomat som du skjærer i biter. 
Pass på å sile av litt av oljelaken, ellers blir salaten fort slapp.

3) Bland inn de ferdigkokte potetene (gjerne litt avkjølt) og hakket basilikum.
Krydre med litt salt og pepper.  
La salaten stå og godgjøre seg noen minutter for å la smakene sette seg.
Du kan gjerne tilsette litt olje fra fetaosten eller de soltørkete tomatene rett før servering.

Du kan med fordel tilsette oliven, krutonger og gjerne også agurk. 
Man kan også bruke paprika og kapers. 

Litt tzatsiki kan også vært godt sammen med denne salaten.

Tzatsiki:
3 dl yoghurt naturell
1 agurk
½ ts salt
3 hvitløksfedd
½ ts nykvernet pepper


Skrell agurken og riv den på rivjernet, strø over salt. 
La det stå i 5-10 min, og press ut vannet fra agurken.
Bland sammen med yoghurt og finhakket hvitløk. 
Krydre med pepper. 

 
 

Nyt smaken av sommer! 

 

3 kommentarer:

karianne sa...

Helt fantastisk blogg du har! - er et lite matmonsket selv å liker veldig godt å bake/lage mat så dette er etter min mening en helt genial blogg som jeg kommer til å besøke flere ganger daglig.. Stå på og fortsett det gode arbeidet :)

Matmonsteret sa...

Tusen takk Karianne :)
Veldig kjekt å høre!
Kos deg med matlagingen :)

Gunhild sa...

Herlig :D Salat skal det bli mye av framover!