torsdag 3. februar 2011

Quinoasalat med granateple



En liten eksprimenteringssalat som viste seg å være ganske digg, havnet på bordet i dag.

Til den trenger du:
Fersk spinat
Fersk koriander
Ruccola
Avokado
Granateple
Quinoa (du kan også bruke rød quinoa)
Evt. steikt kyllingfilet for en fyldigere rett.

(Bruk det du trenger alt etter kor mange det e til bords.)

1) Kok quinoa. 2 deler vann til 1 del quinoa. Småkokes i 10 minutter. Kjøles ned.

2) Vask alt det grønne og ha det i en salatslynge.

3)Del granateplet i to deler. Ha kaldt vann i en bolle og ta den ene delen av granateplet nedi bollen.
Skrell forsiktig frøene ut av skinnet. Plukke forsiktig fra hverandre frøene og du vil også se at frøene legger seg på bunnen og alt det hvite flyter opp. Det blir også mindre søl og frøene går ikke så lett i stykker heller.
Når du har renset den ene delen, begynner du på del nummer to. Gjør det samme her også. Når du har renset hele granateplet, fjerner du det hvite som flyter og fisker opp frøene fra bunnen. (Hentet fra krydder.no)

4) Skjær opp en avokado (pass deg for steinen) og sprut litt sitronsaft over den. Kanskje litt pepper også, om du liker det.

5) Bland alle ingrediensene sammen, og nyt!





Hvis du ser på bildet, så ser du at eg hadde tomat i salaten og. FAIL.
Ta heller ekstra avokado.
Avokado og granateple e superkombinasjon!


Litt om quionoa (hentet fra helseogkost.no)

Quinoa vanlig består av 100% hvite quinoa frø fra kontrollert økologisk landbruk.
Bruksveiledning:

Quinoa-frøene kan kokes og brukes som tilbehør på samme måte som ris. Legg quinoa-frøene i en melsikt og skyll frøene godt under lunkent vann (for å vaske vekk saponinet, et naturlig såpestoff som beskytter den ytre delen av frøene). Bruk 1 del quinoa-frø og 2 deler vann (til grøt 2,5 – 3 deler vann). Kok opp, skru ned varmen og småkok i 10 minutter. Tilsett litt salt (eller buljong, eller eventuelt andre smakstilsetninger) og la det stå og trekke i ytterligere 5 minutter. Bland gjerne inn en liten klatt smør (eller melkefri margarin) til sist, hvis de ferdigkokte frøene skal brukes som middagstilbehør.

Du kan spise kokt quinoa som næringsrik grøt til frokost (dryss over kanel, og putt oppi en håndfull hakkede nøtter og noen rosiner eller andre tørkede frukter) - eller du kan blande den sammen med ris, pasta, grønnsaker, nøtter eller andre frø. Kokt quinoa er også velegnet i salater og i supper. Du kan også bruke kokt quinoa i brød – det gir et nydelig, saftig brød hvis du benytter langtidsheving med fordeig (det vil si surdeig, bakeferment eller eventuelt gjær tilsatt yoghurt).



Litt klokere på quinoa no?
Prøv i vei, det var ikkje dumt nemlig ;)

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Aldri hørt omquinoa, men det virker veldig spennende :D

Matmonsteret sa...

Har du ikkje? Knekkebrød med quinoa feks? Har jo hatt det i butikken lenge ;)
Prøøøv :)