søndag 6. februar 2011

Festive Couscous




En herlig couscous som kan brukes som hovedmåltid, eller som tilbehør.

Oppskrift inspirert av Nigella Lawson, men modifisert.

Til to pers. (hovedrett):
2 porsjoner couscous
1/2 granateple
en håndfull fersk koriander
2 terninger grønnsaksbuljong
1 ts kanel
1/2 ts cumin
1 ts paprikapulver
1/2 ts malt koriander
100 gr sultanarosiner (kjøpes på innvandrerbutikk)

1) Lag couscous som anvist på pakken. Kok opp rosinene sammen med couscousen.

2)Når couscousen er ferdig, blander du ut grønnsaksbuljongen i 1 dl kokende vann og tilsetter i couscousen. La dette trekke inn på avslått plate.

3) Krydre med kanel, cumin, koriander og paprikapulver. Du kan gjerne ta mer krydder enn i oppskriften, det e bare til å smake seg frem.

4) Rens granateplet og få vekk alt det hvite. Hakk opp fersk koriander.

5) Bland alt sammen når væsken har trukket inn i couscousen.

Denne retten gjør seg også ypperlig med steikt kyllingfilet.

Nyt det, for denne e virkelig god!

1 kommentar:

Gunhild sa...

Vil prøve! Namnamnam <3