lørdag 18. september 2010

Tapas, minipizza



Onsdag denne uken var det endelig duket for tapaskveld!
Alle jentene skulle ta med seg én rett, og jaggu hadde alle med seg fantastisk mat!
Til denne kvelden laget eg og Gunhild vårruller (lite tapas, haha), tomatreder, foccacia, eggetortilla, sopp og minipizza. Andre ting som dukket opp på bordet var feks kylling, couscous, tzatsiki, aioli, oliven, fetaost, pastasalat, mozarellasalat og serranoskinke med syrlig ost og chili.
Mildt sagt blandet mat fra flere land ;)

No har eg ikkje alle oppskriftene fra alle, men eg kan i allefall dele mine.

Minipizza med spinat, tomat og pinjekjerner
Gir ca 35 pizzaer

2 ss spansk olivenolje
1 løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1 boks hakkete tomater + 1 ss sukker
125 gr babyspinat (går fint å bruke vanlig også)
salt & pepper
pinjekjerner

Pizzabunner:
4 ss varmt vann
25 gr tørrgjær
220 gr hvetemel
1/2 ts salt
en klype sukker


Lag først deigen:
Ha mel, tørrgjør og salt i en stor bolle.
Ha i vannet og samle deigen. Elt deigen i 10 min før du setter den til heving et lunt sted i en time.

Lag fyllet:
Varm olivenolje i en panne, steik løken i fem minutter til den e myk.
Sleng i hvitløk på slutten av surretiden. Tilsett tomatene og sukkeret.La det småkoke og redusere i 5 min. Tilsett spinat og krydder.

Så må minipizzane bakes ut:
Elt deigen godt i 2-3 min. Kjevle ut til et stort rektangel og lag runde leiver, gjerne med et glass om du ikkje har former. Resten av deigen kan du elte igjen, kjevle ut og lage nye runde leiver.

Fordel fyllet på pizzaene, strø over pinjekjerner etter smak og behag.
Steikes på 200 grader i 10-15 min.

(Før ovnen, de hever en del under steiking)


Drypp litt olivenolje over før servering.

No hadde eg bare dårlige bilder, laget grådig mye mat den dagen og hadde dårlig tid. Men de ser mye bedre ut close up, og jaggu var de gode for min mage ;)

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Disse var sykt gode :D Du er dyktig, Stinus :)

Matmonsteret sa...

Du e dyktig, min kjære ;)