mandag 6. september 2010

Våruller


-Så godt, og så utrolig enkelt!

Gunhild og eg bestemte oss for å lage vårruller, UTEN frityrsteiking. Det e nemlig mye sunnere enn vanlige vårruller. Det gikk helt supert å steike de i ovnen uten olje. Oh lucky day!
Du kan selvfølgelig variere fyllet i vårrullene dine, det e bare til å prøve seg frem. Men når du har laget dine egne, går du aldri tilbake til frysedisk-vårrullene.
Eg e fullstendig avhengig, det e så utrolig godt! Så selv om Gunhild har delt denne oppskriften med noen, så tar eg på meg oppgaven å spre den videre :)

Du trenger:
350 gr kjøttdeig
3-5 gulrøtter, raspet
1 stor løk
1/2 pakke glassnudler
1 rød fersk chili
1 vårløk
1-2 ts glutamat
2-3 ts salt
2-3 ts sukker
24 filodeig-flak
Evt litt olje til pensling
Sweet chili-saus

1) Steik kjøttdeig, finnhakk den godt.
2) Trekk glassnudler i oppkokt vann, ca 3 min. Klipp glassnudlene litt opp når de e ferdig.


3) Finhakk løk, vårløk og chili (bruk hansker, ikkje klø deg i øynene). La det varmes med kjøttet. Rasp gulrot i den minste størrelsen på rivjernet.
4) Bland alt sammen i en bolle, tilsett glutamat, sukker og salt.
5) Legg et filoflak på skrå mot deg. Legg en stripe fyll på flaket (ca 2 ss), brett den skrå delen over, legg inn sidene og rull sammen.


Dette e filoflakene vi bruker, kjøpt på Global Food. De finnes i de fleste innvandrerbutikker. La filoflakene ligge i et varmt fuktig håndkle, då blir de lettere å arbeide med.

6) Steik i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Serveres med chilisaus! So easy!Enjoy!

2 kommentarer:

Martine sa...

Hei :)
Jeg lurer litt på hva glutamat er? Får du tak i det i vanlige butikker eller må du i spesialbutikker for å få tak i dette?

Matmonsteret sa...

Heisann :)
Glutamat e et krydder, eller en slags krydderblanding.
Du får kjøpt på de fleste innvandrerbutikker, men tror også du kan få fatt i det på enkelte av de store butikkene som centra og meny osv..
Lykke til :)