lørdag 18. september 2010

Eggetortilla



I følge tapasboken e dette en tortilla, men på norsk vil vi helst kalle det en slags omelett tror eg.
Det e riktignok en veldig stor omelett, laget i liten langpanne.
Størrelsen gjør den perfekt til å skjære opp i firkanter til tapas :)

Ovnsbakt tortilla
Gir 40-50 biter

Olivenolje
1 stort fedd hvitløk, knust
4 purrer (bruk alt), finhakket
1 grønn paprika
1 rød paprika, finhakket
5-6 store egg
1 1/2 dl lettrømme
175 gr revet ost (gjerne cheddar & parmesan, eller en av de kombinert med norvegia for en mer nøytral smak)
3 ss ferskklippet gressløk
salt & pepper

1) Forvarm steikeovnen til 190 grader. Kle en liten langpanne med aluminiumsfolie, gjerne et dobbelt lag. Pensle formen med olivenolje.

2) Ha hvitløk, purre, paprika og litt olje i en panne. Steik på middels varme under omrøring i 10 min eller til løken e myk. Avkjøl.



3) Pisk egg, rømme, ost og gressløk i en stor bolle. Rør inn de avkjølte grønnsakene. Smak til med salt og pepper.

4) Hell blandingen i formen. Glatt til overflaten. Steikes i 30-40 min, eller til overflaten e gyllenbrun. Avkjøles til den har satt seg godt. Vend tortillaen opp ned på et skjærebrett og fjern folien.
Reinskjær den sånn at det blir fine biter, om du ønsker det ;)
Skjæres opp i like biter, stikk en tapaspinne gjennom.
Serveres med grønn salat, eller som tilbehør til feks annen tapasmat.



Enjoy, for denne var nammenam!

3 kommentarer:

Gunhild sa...

Verdens beste omelett, spør du meg!!

Gunhild sa...

Nå har jeg og laga!! Fårikål kan bare gå å legge seg, for dette er min nye høst-favoritt!

Matmonsteret sa...

Haha.. helt enig der! Den e nammis! Lenge siden eg har spist den no...