onsdag 21. januar 2009

Indiske skatter!

Eg elsker indisk mat, always have and always will! Laget meg noe digg her om dagen, riktignok ikkje alt fra bunnen av denne gangen.. Men halvfabrikater kan funke det også..! I alle fall når man har dårlig tid!
Eg lagde følgende:

Onion bhaji (løkball)
Ingredienser:
2 store løker
koriander
80 g linsemel
salt etter smak
4 gram garam masala
2 gram ajawainkrydder
en liten dæsj vann
2 dl matolje
1) Skrell løken og skjær i halvtjukke halvringer om du skjønner ka eg mener... Hakk korianderen.
2) Bland linsemel, salt, ajawain, garam masala og koriander i en bolle og tilsett vann til en tykk blanding.
3)Varm opp oljen på middels styrke, dypp løken i bollen med linsemelblandingen, og press sammen bitene til golfball-store baller. Friter ballene i oljen til de får en gyllenbrun farge.
4) Legges på en tallerken slik at ekstra olje renner av.
Hvis du lurer på kor du får fatt i krydderet, så mener eg at du fint kan skaffe det på en innvandrersjappe i byn.. Eg har fått mitt av papsen, men mener no at de skal ha i byn!
Kjøp fersk grønn koriander, it makes all the difference!
Det neste eg laget var papadums, et slags flatbrød om du vil.. Aner ikkje kordan eg skal beskrive det, men godt og salt e det i allefall!
Eg jukset og kjøpte papadumdeig på butikken, og frityrsteikte hjemme.. Blir stress å lage aaaalt sjøl når man har dårlig tid!
Men sånn ser de i allefall ut, mine ble krøllete og litt svidd denne gangen.. Oljen var litt for varm, så pass på ;)
Kylling i vindaloosaus
Her kjøpte eg også ferdig saus på glass, fant en som eg synes var god og sterk på smak..
Men skal man gjøre det ordentlig gjøres det sånn:

Ingredienser:
1 kg renskåret kyllingbryst
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
1 ts ingefær
1 blomkål
1,5 dl matfløte
1 kyllingbuljongterning
1 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
vindaloo-paste etter ønske (OBS:veldig sterk!!)
litt maisenna for å tykne sausen
koriander (fersk)
olje til steking

1. Steik kyllingen i biter. Steik løk, hvitløk og ingefær sammen med kyllingen. Steik til kyllingen er gjennomstekt.
2.Bland vann, fløte, kyllingbuljong, salt, sukker, og vindaloopaste i et målebeger. Vindaloo paste e veldig sterk, så smak an til! 1 spiseskje e nok hvis du liker passe sterk mat. (Hvis du vil ha mer saus, bruker du resten av fløten, evt. melk.)
Bland dette i gryten med kyllingen og løken.
La koke i cirka en halvtime.
3. Kutt blomkålen i små rosetter. Ta oppi koriander og la dette koke i gryten, pass på så blomkålen ikkje blir for myk! Når blomkålen e passe myk, rører du inn maisenna for å tykne sausen.
4. Når sausen e tjukk nok, server du!
Du får fatt i vindaloo-paste i innvandrersjappe..!
Ha gjerne jasminris og nanbrød til! yumyum!
Men altså, eg endte opp med å spise:
Onion bhaji, papadums, kyllingfilet i vindaloo-saus med en salat ved siden av!
Vill blanding, i know.. Men man tar det man har i hus!
Ville vanligvis hatt ris til, og trolig nanbrød..
Ooh, og eg hadde mangochutney til..Men det ble litt kræsj!
Av indiske retter generelt vil eg anbefale:
Chicken tikka
Tikka masala
Rogan Josh
Tandoori chicken
E i allefall det e eg e hektet på nuuu!
Prøv også mintsaus! Spesielt, men godt!
Ære være pappa som lager alle disse rettene fantastisk godt! :D

3 kommentarer:

Gunhild sa...

Mmm...vann i munnen! Si fra neste gang du skal lage indisk, så kommer jeg :P
slurp, mmm...:D

Matmonsteret sa...

I morgen? Hmm.. nei, vi får se ka vi finner på ;)

Pinton sa...

ai.. avansert!:)