onsdag 27. januar 2010

QuesadillasAv en eller annen merkelig grunn har eg aldri laget quesadillas før.. Det smaker kjempegodt, og e relativt enkelt å lage!
Så her var det bare å hive seg ut i det!
Du kan egentlig putte masse rart i quesadillas, men i utgangspunktet skal man vel prøve å holde det meksikansk.. ;)
Eg brukte det eg hadde i kjøleskapet...

Eg startet med å skjære opp litt paprika og frese det lett i en steikepanne med litt olivenolje..


Litt rødløk og gul løk gjør seg alltid.. Jaggu blir det fine farger også.. ;)
Først steikte eg det litt, og så tilsatte eg to spiseskjeer sukker for å karamellisere løken.. Gale påfunn.. Det ble suksess!Eg hadde kylling i frysen, så då var det bare til å hive det i pannen..
Og hvis du lurer på krydderet, så har eg brukt salt og pepper, men også timian som ikkje hører hjemme i denne retten i det hele tatt.. Eg har bare en rar greie med at eg må ha timian med i alt for tiden!Hjemmelaget salsa e alltid en vinner.. Då trenger du gode røde tomater, litt løk, chili (etter egen smak), litt koriander (som eg ikkje hadde, snufs..) og litt limesaft.. Det e godt med litt hvitløk i og! Eg synes i allefall at det smaker himmelsk.. Du kan godt mose det litt sammen, men husk at det bør være litt chunky.Hjemmelaget guacamole e et must! I løøøøv it!
Mos moden avokado til en chunky masse. Hiv oppi litt finhakket rødløk, hvitløk og chili, litt koriander og litt limesaft.. Yummy, yummy, yummy I've got love in my tummy sier eg bare då!God ost e kjekt å ha, denne gangen hadde eg mozarella som eg reiv opp i biter (husk å skvise litt væske ut av den, ellers blir det litt for fuktig i quesadillaen), og meget moden engelsk cheddar! Ville egentlig ha den fine oransje cheddaren, men det får bli neste gang.. Her tar du det du liker.. Smak og behag, smak og behag!Så e det på tide å montere greiene...
Sleng litt fyll ut på en tortillalefse + litt ruccola, og dekk toppen med ost.. Osten skal fungere som lim.. Så legger du en tortilla på toppen, og løfter det forsiktig bort på en varm steikepanne.

Det som kan være tricky e å snu sakene, eg anbefaler at du legger et fat over quesadillaen i steikepannen, og snur steikepannen på hodet sånn at quesadillaen ligger på fatet. Husk å løsne den i steikepannen først, det skal ikkje mye til før det går gale. Husk å ikkje bruke noe særlig med olje, det e lett å brenne seg når du skal snu den då.. ;) La quesadillaen skli forsiktig ned i steikepannen igjen, og steik den på andre siden. La det bli en fin gyllenbrun steikeskorpe. Blir nammenam når den e sprø!

Når den e ferdig steikt skjærer du den i fire, på ekte meksikansk vis!
Serveres med guacamole <3
Enjoy!


3 kommentarer:

Benedicte sa...

så veldig godt ut frøken!
Synes forresten det er enklere og lege fyll på en halv lefse og brette over... i forhold til den snuingen... ;) :)

Matmonsteret sa...

Takktakk ;)
Det e faktisk meget sant!
Jaggu e du lur :D
Logikken min svikter av og til.. hehe ;)

Gunhild sa...

Namnamnam!! har vi en middagsdate neste uke, sa du?? :D