tirsdag 24. mars 2009

Stine-wok

Eg elsker wok! Det e enkelt, og ikkje minst sunt!
Jaja, hvis du putter de riktige tingene i då ;)
Pleier bare å putte oppi det eg har lyst på den dagen, men her e i allefall en av favorittene mine!


Du trenger:
Svinekjøtt til 2 pers,kylling funker også fett..
1 eple
2 gulrøtter
1 løk
litt kål
1/2 brokkoli
1/2 grønn squash
litt purre
Salt og søt soyasaus
1 pk nudler

Skjær kjøttet i strimler. Steik det i litt olje og salt soyasaus, sammen med krydder etter preferanse. For min del e det pepper, litt salt, timian, oregano.

Skjær opp grønnsakene. Brokkoli i små buketter, gulrøtter i ca 3 cm lange strimler, squash i halvringer, kål i strimler, purre i strimler, løkringer eller strimler, eple i tynne båter.
Steik grønnsakene i olje og soyasaus, i omganger.. Ikkje ha for mye i pannen om gangen, då tar det lang tid.
Sleng alle grønnsakene og kjøttet oppi en wokpanne eller stor kjele for den del, og la det trekke på svak varme. Hell over mer salt soyasaus, og også den søte. Eg bruker en god søt og tjukk soyasaus, kjøper på innvandrerbutikk. Bruker både salt og søtt for å balansere smakene.
Krydre litt til, og la det trekke en stund.
Kok nudler, bland det sammen med resten.
Spiiiiis!


søndag 22. mars 2009

Fløte-enchilada

Denne her e toppers altså! En del kalorier, men det får man tåle!
Det e forresten papsen som har lært meg denne =)

Du trenger:
1 pk kjøttdeig
1 pk tacokrydder
6 store hvetetortilla eller 8 små
1 løk
1 glass salsa (gjerne chunky)
1 boks mais
3 dl fløte
Ost
Steik kjøttdeig, og bland inn tacokrydder.
Legg en tortilla flatt, strø over litt kjøttdeig på langs. Hiv oppå mais, løk og litt salsa. Rull den sammen og legg den i en ildfast form. Dette gjør du med alle.
Press de godt sammen ned i formen!
Hell over fløten, og sleng over litt salsa og ost på toppen.
Steik i ovnen i minst 25 min, men gjerne 30-40 min.. E godt når tortillaen e sprø i kantene ;)
Og dessuten må fløten trekke godt inn ;)
Gudd løkk!