Fikk et lite pannekake-kick no, så her kommer endå en pannekakeoppskrift som bare kalles langpanne-pannekake! Prøv å si den mange ganger på rad du ;)
Pannekakerøre
3 dl hvetemel
5 dl melk
1-2 teskjeer salt
3 egg
en dæsj sukker etter preferanse
smør til steiking
Kjøttsaus
1 pk kjøttdeig
1 løk
1/2 boks
tomatpuré
5-6 spiseskjeer ketchup
1-2 dl vann
2 spiseskjeer mel
Pizzakrydder eller lignende..
Røren:
1)Kakk eggene i en bolle og rør de sammen.
2)Tilsett melk, mel og salt.
3) Rør til en fin og glatt røre uten klumper. Røren skal ikkje være så tjukk denne gangen
4) Vask en langpanne og dekk den med bakepapir.
5) Hell røren i langpannen og la den stå i steikeovnen på ca 200 grader i ca 12-15 minutter (skal være gyllen og fast)
Kjøttsaus:
1) Steik kjøttdeig med en dæsj olivenolje. Tilsett gjerne litt hvitløk.
2) Tilsett tomatpuré, ketchup, vann og krydder.
3) Spe melet i sausen.
4) La det putre noen minutter før du tilsetter løken.
Legg kjøttsausen utover den store pannekaken din og rull sammen hele greien som en slags pølse. Legg pølsen forsiktig på midten av platen.
Legg ost på toppen og putt det inn i ovnen på 200 grader i ca 5-10 minutter.
(Det kan være litt vanskelig å få pannekaken opp fra brettet, så det e lurt å smøre bakepapiret godt med smør før du heller på røren.)
Egentlig ganske kjapt og greit dette, og ikkje minst godt ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar