En sommerlig pizza med naturlige smaker i disse herlige solfylte dager!
Du trenger:
Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel
1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
Topping:
Tomat, gjerne cherrytomater skjært i skiver.
Løk, gjerne rødløk (i ringer).
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
Topping:
Tomat, gjerne cherrytomater skjært i skiver.
Løk, gjerne rødløk (i ringer).
Vårløk
Kyllingfilet eller biff i biter
(hvis du vil ha kjøtt)
1 mozarellakule
Revet cheddar
Litt parmesan
Evt litt vanlig hvitost
Fordeles over pizzaen. Ost først,
Evt litt vanlig hvitost
Fordeles over pizzaen. Ost først,
tomater og annet fyll på toppen.
Steikes på litt under 300 grader i ca 10 min.
Steikes på litt under 300 grader i ca 10 min.
Følg med, for den kan fort bli svidd.
Serveres med basilikumolje:
En neve frisk basilikum
3-4 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
Kjøres i mixer til en fin røre.
Evt kan den mortes.
Serveres med basilikumolje:
En neve frisk basilikum
3-4 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
Kjøres i mixer til en fin røre.
Evt kan den mortes.
God helg!
5 kommentarer:
Hm.. Denne så riktig lekker ut! Pizza er virkelig festmat når de lages selv - og spesielt når man får dem så variert og "estetiske" som denne!
Hei Magnus!
Tusen takk for det.
Pizza kan varieres til det utrolige, liker når de får et rustikt preg.
Hjemmelaget e best ;)
Denne såg verkeleg sommarleg og god ut:o) Pizza er eigentleg ein fantastisk matoppfinnelse!!
Åååå, denne så god ut!! Fikk automatisk tankene mot sommer og friske grønnsaker rett fra engen! Lekker oppskrift!
Mvh Cathrine.
http://cathrineoyen.blogspot.com/
Tusen takk! Den e snadder denne her ;) Kjempebra blogg du har, legger deg til i leselisten min ;)
God helg!
Legg inn en kommentar