tirsdag 19. april 2011

Påskemuffins


Påsken nærmer seg med stormskritt,
og i den anledning var det på tide å 
lage noen gode påskemuffins.
De e ganske søte, 
om du spør meg ;)


Til 12 store muffins:

1/2 kopp smeltet smør (ca.1.75 dl)
1 kopp sukker (ca 2.5 dl)
2 egg
1/2 kopp melk (ca 1.75 dl)
2 kopper mel (ca. 5 dl)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt 
100 gr mørk sjokolade 
  
Kokosstrø
Gul konditorfarge
Rødkonditorfarge 

Smørkrem: 
200 gr melis
125 gr smør, mykt 
1 ts vaniljeessens 

1) Rør sammen egg, smeltet smør og melk.

2) Bland sammen mel, sukker, bakepulver. Vend det forsiktig inn i det flytende.
Vend inn hakket sjokolade.
Spar ca. 20 gram til pynt (øyne).

3) Smør en muffinsform i  "stål" med litt olje eller smør,
evt bruker du muffinsformer i papir.
Fordel røren utover i formene.

4) Steikes på 200 grader i ca 15 min. 

5) Lag smørkrem ved å vispe sammen melis og mykt
smør med en elektrisk håndmikser.
Smaksett med vaniljeessens.

6) Sett til side ca. 2-3 spiseskjeer smørkrem, 
og bland inn en dråpe rød og gul konditorfarge.
Denne smørkremen skal bli oransje til nebbet. 
Resten av smørkremen farger du med gul konditorfarge. 

7) Hell kokosstrø i en kopp og bland inn noen dråper
gul konditorfarge.

8) Når muffinsene har kjølt seg ned, kan du smøre på 
vaniljesmørkremen med en spatel/slikkepott 
eller kakesprøyte.
Strø over kokosstrø, putt på øyne 
og lag et nebb ved hjelp av kakesprøyte.
Du kan fint bruke en vanlig blank plastpose til smørkremen 
og klippe hull nederst også.


Nyt noen herlige sjokoladefylte påskemuffins!
God påske  ;) 



2 kommentarer:

Ugla sa...

Disse var jo supersøte!
Tror jeg må huske på disse til neste barnebursdag.
Ha en riktig fin dag :-)

Matmonsteret sa...

Tusen takk!
Ja, de blir nok populær hos barn :)
Ha en super helg!