onsdag 27. april 2011

Pestosnurrer med skinke


Lyst på noe godt å ha med på jobben i lunsjen?
Lag pestosnurrer!
Det e kjapt gjort, og ikkje så vanskelig. 

Til 30 snurrer: 

6 dl sammalt hvete, grov
6 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
4 dl vann
1 dl linfrø

1 glass pesto
1 boks picnicskinke
1 boks mais
1 stor løk
Ost 

1) Bland sammen det tørre til deigen, 
tilsett lunkent vann (37 grader) og olje.
Bland godt.
Heves til dobbel størrelse på et lunt sted.

2) Skjær skinke og løk i middels små biter.
Bland sammen skinke, løk, mais og pesto.

3) Elt deigen og tilsett litt mer mel hvis nødvendig.
Del deigen i to. 
Kjevle den ut til et rektangel.

4) Legg fyllet på deigen, fordel det godt utover.
Rull deigen sammen til en pølse.
Skjær av biter som du gjør når du lager skillingsboller.
Plasser de på et steikebrett og strø over litt ost.
La snurrene etterheve i 20-30 min.

5) Steikes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter, 
eller til de er gylden.


Tips: Hjemmelaget pesto vil selvfølgelig være det beste valget smaksmessig, 
så du må for all del gjerne lage hjemmelaget.

Matprat vil at du lager den sånn:
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og pinjekjerner i en food-processor.
 Tilsett olivenolje i en tynn stråle under kjøring. 
Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Ellers kan du også lage pesto av soltørket tomat, herlig!
Kjør gjerne på med mozarella i stedet for norvegia på ostesiden ;) 

  


1 kommentar:

Gunhild sa...

Ooooh, nå snakker vi ;)