og no e det på tide å dele oppskriften med dåkkar.
Du trenger:
2 dl sammalt grov rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 ts salt
2 ss varm honning
2 ss varm honning
1 dl hakket valnøtt
7.5 dl vann
1) Bland sammen det tørre og tilsett vann og varm honning.
La det svelle i ti minutter.
2) Fordel røren utover bakepapirdekket steikebrett
(to brett) med en slikkepott.
(Sørg for å lage en jevn overflate sånn
at knekkebrødene blir jevnt steikt).
Eg liker å strø over ekstra frø på toppen av røren.
3) Steik knekkebrødene på 150 grader.
Etter ti minutter tar du ut brettene og ruter opp
Fortsett å steike knekkebrødene i litt over en time til.
Her må du nesten se det an i forhold til ovnen din.
Knekkebrødene skal ikkje være myke.
Her må du nesten se det an i forhold til ovnen din.
Knekkebrødene skal ikkje være myke.
4) Når de e ferdig, skrur du av ovnen og setter ovnsdøren
på gløtt med knekkebrødene inni. Sånn kan de godt stå
i ca.15 min for å bli kvitt fuktighet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar