torsdag 28. april 2011

Hjemmelaget knekkebrød


Eg e veldig glad i hjemmelagde knekkebrød, 
og no e det på tide å dele oppskriften med dåkkar.

Du trenger:

2 dl sammalt grov rug
2 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 ts salt
2 ss varm honning 
1 dl hakket valnøtt
7.5 dl vann

1) Bland sammen det tørre og tilsett vann og varm honning.
La det svelle i ti minutter.

2) Fordel røren utover bakepapirdekket steikebrett
(to brett) med en slikkepott. 
(Sørg for å lage en jevn overflate sånn 
at knekkebrødene blir jevnt steikt).
Eg liker å strø over ekstra frø på toppen av røren. 

3) Steik knekkebrødene på 150 grader.
Etter ti minutter tar du ut brettene og ruter opp
knekkebrød med et pizzahjul.
Fortsett å steike knekkebrødene i litt over en time til.
Her må du nesten se det an i forhold til ovnen din.
Knekkebrødene skal ikkje være myke. 

4) Når de e ferdig, skrur du av ovnen og setter ovnsdøren
på gløtt med knekkebrødene inni. Sånn kan de godt stå
i ca.15 min for å bli kvitt fuktighet.

Husk å oppbevare knekkebrødene i en lufttett boks!

Ingen kommentarer: