Eg har nylig lært meg å like kikerter,
og hummus e en av de nye favorittene!
Her får du oppskrift fra Gunhild!
Til 2 porsjoner:
225 g kikerter
(ferdig kokte eller 1 hermetisk boks)
1 fedd hvitløk
0,5 ss tahini
1 fedd hvitløk
0,5 ss tahini
(sesamfrøpasta, kjøpes i innvandrerbutikk)
0,5 ts spisskummen
1 ss olje
Litt sitronsaft
Litt vann
Salt
0,5 ts spisskummen
1 ss olje
Litt sitronsaft
Litt vann
Salt
Ha kiketer, tahini, hvitløk, spisskummen, olje og litt vann (2-3 ss)
i en food processor og kjør glatt.
Ha evt. i mer vann så du får en kremete puré.
Smak til med sitronsaft og salt.
Sett kaldt til servering.
2 kommentarer:
Nam :D Hummus er digg! Akkurat nå står 1 kg kikerter på kok, så da blir det kanskje hummus i morra :D
Eg brukte de eg hadde i frysen, og no står 2 kg på kok her :P Ka i all verden skal eg gjøre med de? Jo, leve på hummus og kikertburgere! :D
Legg inn en kommentar