mandag 18. april 2011

Hasselbackpotet med parmesan


Som vi alle vet, kan poteten
brukes til så mangt.
En sprø hasselbackpotet
fylt med hvitløk og smør
smaker utrolig godt.
Et dryss parmesan på toppen,
e prikken over i'en.

Du trenger:

Potet, gjerne nypotet
Smør/olivenolje
Hvitløk
Salt & pepper
Parmesan

1) Vask poteten og tørk den.
Skjær tynne snitt på tvers nesten 
ned til bunnen av poteten.
Hvis poteten e ustødig, skjærer du av litt av
bunnen sånn at den står stødig.

2) Skjær hvitløk i tynne skiver,
press de ned mellom sprikene i poteten.

3) Bruk en kniv til å smøre over litt smør
over potene og litt ned i sprekkene.
Evt. kan du gni olivenolje inn over hele poteten,
då blir den skikkelig sprø.

4) Dryss over litt salt og pepper, 
og steik poteten på 225 grader i ca
60 min, eller til den e er gylden og sprø.


Dryss over revet parmesan, og server!

Tips: Lag urtesmør av smør, timian, rosmarin osv. Supergodt! 

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Åh, dette er så godt! Vi kan jo forhåndsbake hasselbackpoteter og så varme opp på grillen som tilbehør :D

Matmonsteret sa...

Ja, det e en super idé ;)