tirsdag 26. april 2011

Hummus



Eg har nylig lært meg å like kikerter, 
og hummus e en av de nye favorittene!
Her får du oppskrift fra Gunhild

Til 2 porsjoner:


225 g kikerter 
(ferdig kokte eller 1 hermetisk boks)
1 fedd hvitløk
0,5 ss tahini 
(sesamfrøpasta, kjøpes i innvandrerbutikk)
0,5 ts spisskummen
1 ss olje
Litt sitronsaft
Litt vann
Salt

Ha kiketer, tahini, hvitløk, spisskummen, olje og litt vann (2-3 ss)
i en food processor og kjør glatt. 
Ha evt. i mer vann så du får en kremete puré. 
Smak til med sitronsaft og salt. 
Sett kaldt til servering.

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Nam :D Hummus er digg! Akkurat nå står 1 kg kikerter på kok, så da blir det kanskje hummus i morra :D

Matmonsteret sa...

Eg brukte de eg hadde i frysen, og no står 2 kg på kok her :P Ka i all verden skal eg gjøre med de? Jo, leve på hummus og kikertburgere! :D