Då var sommerens første ferie unnagjort,
og det e på tide å dele en ny oppskrift.
Denne gangen dro eg tilbake til barndommen.
De fleste barn liker både pølse og spaghetti,
og eg synes det var fryktelig morsomt
når eg fikk en sånn pizza som liten.
Pizzabunn til ca 10 minibunner:
1.75 dl lunkent vann
15 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
1 ss olivenolje
ca 1/2 ts havsalt
1 ss olivenolje
2-3 dl hvetemel
1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
Stikk ut rundinger med en stor kopp
eller lignende.
Størrelse velger du sjøl.
Fyll:
Ca. 50 gr kokt spaghetti
2 grillpølser
2 sjalottløk
0.5 boks ananas
Litt paprika
Revet jarlsberg
Pizzasaus:
2 ss tomatpuré
2 ss ketchup
Pizzakrydder
Timian
3) Hvis du vil, kan du forsteike minipizzaene
1-2 minutter i ovnen før du tar på fyllet,
men dette e ikkje nødvendig.
4) Smør over tomatsausen på pizzaene.
Strø over oppklippet spaghetti.
Dekk med revet ost.
Legg på ønsket fyll på toppen.
Steikes i 8-10 minutter i ovnen.
Hipp hurra for barnet i oss!
4 kommentarer:
Hohoi, så søte ;)
Kjekt for ungene, og voksne ;)
Hi hi, så artige dei var:o) Kanskje ungane vert freista til å prøve noko nytt når dei vert servert på så sjarmerande vis som dette;o)
Heisann Line!
Ja, det e kjekt å leke seg litt på kjøkkenet for både store og små.
Ikkje helt vanlig pizza kanskje, men desto mer gøy :D
Legg inn en kommentar