fredag 10. juni 2011

Grove rundstykker


Eg har alltid vært en fan av grove brød og rundstykker,
det e fint å ha noe å tygge på som metter lenge.

Her kommer en enkel oppskrift..


Til 8-9 rundstykker:
3 dl melk 
4 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 dl sammalt rug, grov
1 dl linfrø
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt

1) Bland sammen alt det tørre.

2) Varm melken fingervarmt og
bland det sammen med det tørre.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin for en smidig deig.
Tilsett mer hvetemel om nødvendig.

3) La deigen heve en times tid,
eller til dobbel størrelse.

4) Elt deigen godt, og form rundstykker.
La de etterheve ca 30 min.
Pensle med vispet egg.
Strø gjerne over noen frø.

Steikes på 225 grader i ca 15 min.


Ingen kommentarer: