onsdag 8. juni 2011

Lasagne

Eg tør nesten ikkje å si det, men eg tror eg e på nett igjen! 
Hurra!

Her kommer oppskriften på lasagnen som spises her i huset..

Du trenger:

1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
Pastaplater (gjerne fra Barilla)
1 stor løk
2 fedd hvitløk 
1 boks tomatpuré
5 ss ketchup
Ca. 2 dl vann 
Hvis ønskelig; en boks hakket tomat
Ost
(Eg kombinerer Norvegia, cheddar og mozarella)
Olje til steiking 
 Salt, pepper, timian.
Evt. pizzakrydder for den som liker det.

Hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
5-6 dl melk
Muskat
Evt. litt ost 


1) Finhakk hvitløk og grovhakk en liten del av løken. 
La dette surre seg gyldent i litt olje.

2) Hiv oppi kjøttdeigen og steik den godt.
La gjerne vannet renne av.

3) Tilsett tomatpuré, ketchup og evt. hakket tomat.
Tilsett vann. Prøv deg litt frem og finn tjukkelsen du liker. 
Rør inn grovhakket løk og krydder. 

4) Sausen: 
Smelt smør, rør melet godt inn.
Tilsett melk og rør som en gal.
Hiv oppi litt muskat.
La sausen koke ut melsmaken på svak varme i ca 15 minutter.
Tilsett gjerne litt ost like før den e ferdig.

5) Hell over kjøttsaus i en ildfast form.
Dekk over med lasagneplater, og så hvit saus.
Gjenta dette. 
Strø over ost på toppen.
Steikes ved 225 grader i ca 30 min.

Serveres med hvitløksbaguetter og salat.





Ingen kommentarer: