Eg e litt hektet på pizza for tiden!
Det e lettvint, og man kan variere i det uendelige.
Denne gangen med pepperoni og jalapenos..
Du trenger:
Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel
1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
3) La deigen forsteike i ovnen i 3-5 minutter.
Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel
1) Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin
eller elt for hånd til deigen e smidig og lett.
Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
Skru på steikeovnen, minst 250 grader.
2) La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
3) La deigen forsteike i ovnen i 3-5 minutter.
Topping:
Pepperoni
Cherrytomater
Ananas
Jalapenos
Mozarella
Norvegia
4) Rasp norvegia, del mozarellaen
i biter. Strø over bunnen.
Legg på resten av fyllet.
Steikes fortsatt på 250 grader pluss
til pizzaen e gylden og fin.
Namnam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar