tirsdag 14. juni 2011

Nepelasagne


Nylig fikk eg et tips om å lage lasagne med neper
i stedet for pastaplater, og det angrer eg ikkje på!
Søte neper gir en god og annerledes lasagne.
Kjempegodt!
Prøv du også!

Du trenger: 

1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
4-5 middels store neper
1 stor løk
2 fedd hvitløk 
1 boks tomatpuré
5 ss ketchup
Ca. 2 dl vann 
Hvis ønskelig; en boks hakket tomat
Ost
(Eg kombinerer Norvegia, cheddar og mozarella)
Olje til steiking 
 Salt, pepper, timian.
Evt. pizzakrydder for den som liker det.

Hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
5-6 dl melk
Muskat
Evt. litt ost 


1) Finhakk hvitløk og grovhakk en liten del av løken. 
La dette surre seg gyldent i litt olje.

2) Hiv oppi kjøttdeigen og steik den godt.
La gjerne vannet renne av.

3) Tilsett tomatpuré, ketchup og evt. hakket tomat.
Tilsett vann. Prøv deg litt frem og finn tjukkelsen du liker. 
Rør inn grovhakket løk og krydder. 

4) Sausen: 
Smelt smør, rør melet godt inn.
Tilsett melk og rør som en gal.
Hiv oppi litt muskat.
La sausen koke ut melsmaken på svak varme i ca 15 minutter.
Tilsett gjerne litt ost like før den e ferdig.

5) Hell over kjøttsaus i en ildfast form.
Dekk over med neper du har skjært i skiver, og så hvit saus.
Gjenta dette. 
Strø over ost på toppen.
Steikes ved 225 grader i ca 45 min.
Steiketiden avhenger litt av kor tjukke skiver
nepene e.. 

Serveres med hvitløksbaguetter og salat.

1 kommentar:

Gunhild sa...

Åh, artig :D Kommer lett på middag neste gang ;)