lørdag 29. januar 2011

Panna cotta med jordbærsaus


Panna cotta e utrolig enkelt å lage, eg ble nesten litt overrasket sjøl.
Det smaker utrolig godt, og det e lite arbeid!
Visste du at panna cotta betyr kokt fløte på italiensk?


Til denne herlige desserten trenger du...

Til 3 porsjoner:
3 plater gelatin
1/3 liter fløte
4.5 ss sukker
1 ss vaniljesukker

Jordbærsaus:
200 gr jordbær
50 gr melis
1 ss sitronsaft
(Alt kjøres i blender til en fin røre. Dette blir rikelig med saus.)

1) Legg gelatinplatene i bløt i vann til de blir myke.

2) Kok opp fløte og sukker under omrøring. Ta den av platen og tilsett vaniljesukker.

3) Klem vannet ut av gelatinplatene og rør gelatinen inn i fløteblandingen.

4) Hell over i passende glass (evt. silikonformer) og la de avkjøles før du setter de i kjøleskapet for stivning i ca 3. timer.

5) For å få panna cottaen ut av glass, kan du varme glasset noen sekunder i nesten kokende vann. Då glir de lettere ut.

Serveres med jordbærsaus, evt. litt sitronmelisse til pynt :)


En liten (stor) vulkan-panna cotta!

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Du slår på stortromma for tiden, du! Liker det :D
Husker vi lagde masse panna cotta på vgs, det er jo så enkelt, og kjempegodt :D

Matmonsteret sa...

Gjør visst det ;)
Ja, det e jo ganske så enkelt. Og ikkje minst godt ;)