Panna cotta e utrolig enkelt å lage, eg ble nesten litt overrasket sjøl.
Det smaker utrolig godt, og det e lite arbeid!
Visste du at panna cotta betyr kokt fløte på italiensk?
Til denne herlige desserten trenger du...
Til 3 porsjoner:
3 plater gelatin
1/3 liter fløte
4.5 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Jordbærsaus:
200 gr jordbær
50 gr melis
1 ss sitronsaft
(Alt kjøres i blender til en fin røre. Dette blir rikelig med saus.)
1) Legg gelatinplatene i bløt i vann til de blir myke.
2) Kok opp fløte og sukker under omrøring. Ta den av platen og tilsett vaniljesukker.
3) Klem vannet ut av gelatinplatene og rør gelatinen inn i fløteblandingen.
4) Hell over i passende glass (evt. silikonformer) og la de avkjøles før du setter de i kjøleskapet for stivning i ca 3. timer.
5) For å få panna cottaen ut av glass, kan du varme glasset noen sekunder i nesten kokende vann. Då glir de lettere ut.
Serveres med jordbærsaus, evt. litt sitronmelisse til pynt :)
En liten (stor) vulkan-panna cotta!
2 kommentarer:
Du slår på stortromma for tiden, du! Liker det :D
Husker vi lagde masse panna cotta på vgs, det er jo så enkelt, og kjempegodt :D
Gjør visst det ;)
Ja, det e jo ganske så enkelt. Og ikkje minst godt ;)
Legg inn en kommentar