Glad i ostekake?
Glad i mango?
Koffor ikkje kombinere de?
Denne ostekaken e frisk og søt på smak,
absolutt veldig god!
Prøv du også!
Du trenger:
1 pk Philadelphia kremost
1 dl sukker
1 dl krem (av fløte)
1 stk moden mango + 1 dl vann
6 gelatinplater
1 dl varmt vann
6 gelatinplater
1 dl varmt vann
1 pk bixit kjeks, naturell
Evt. Digestive o.l.
75 gr meierismør
1) Knus kjeksene i en food processor,
eller i en blank plastpose med kjevle.
Tilsett mykt smør og bland godt.
Det skal bli en lett klissete røre, men likevel
litt tørr.
Fordel utover i glass, eller i en kakeform.
Trykk godt ned.
La det stå i kjøleskapet i ca. 20 min.
Du trenger ikkje å bruke alle kjeksene,
det kommer litt an på kor tjukk
kjeksbunn du vil ha.
Smak og behag ;)
2) Visp krem av ca 1 dl fløte og sukker.
Bland sammen med philadelphia.
Visp lett for hånd.
3) Skjær mango i biter, hell over i en blender
sammen med vannet.
Kjør til puré.
For en ekstra fin puré kan du
presse puréen gjennom en
tynn sikt, så får du ut mangotrådene.
For en ekstra fin puré kan du
presse puréen gjennom en
tynn sikt, så får du ut mangotrådene.
Hvis mangoen ikkje e helt moden,
kan det bli nødvendig å tilsette litt mer vann.
kan det bli nødvendig å tilsette litt mer vann.
Forsiktig med det forresten, husk at du
skal tilsette litt vann + gelatin etterpå også.
4) Rør ut gelatin i det kokende vannet
til det e helt oppløst.
Hell dette oppi mangopuréen og bland godt.
Sett halve mangopuréen til side.
5) Bland inn philadelphia-blandingen i resten
av mangopuréen. Bland godt.
No kan du helle dette over kjeksbasen.
Sett inn igjen i kjøleskapet i 30 min.
6) Lag nr. tre..
Hell forsiktig mangopuré over philadelfialaget.
Du vil ikkje at lagene blandes,
så gjør det rolig.
Sett i kjøleskapet over natten.
Sett i kjøleskapet over natten.
Nyt en herlig sommerlig dessert!
Det blir 4-6 glass av denne oppskriften,
sånn for den som lurte..
3 kommentarer:
Sitter her med ett stort smil og bare tenker: her skal jeg titte innom når jeg er matlei og trenger noen nye ideer til hva jeg skal spise og drikke :) Har tenkt tanken på å lage ostekake i slike suppeskåler, de er jo små nok?
Heisann du!
Beklager seint svar her, feriemodus ;)
Kjekt at du fant noe du likte!
Du kan også lage i suppeskåler ja.. Bare fantasien som setter grenser ;)
Vi har sånn mat og helse prosjekt denne julen. Der vi må lage hovedrett og dessert. Holder på å lage denne desserten nå, til prosjektet :) Ville bare si tusen takk for at du har lagdt ut oppskriften:D Massevis av andre gode her også.
Legg inn en kommentar