Nylig fikk eg et tips om å lage lasagne med neper
i stedet for pastaplater, og det angrer eg ikkje på!
Søte neper gir en god og annerledes lasagne.
Kjempegodt!
Prøv du også!
Du trenger:
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
4-5 middels store neper
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomatpuré
5 ss ketchup
Ca. 2 dl vann
Hvis ønskelig; en boks hakket tomat
Ost
(Eg kombinerer Norvegia, cheddar og mozarella)
Olje til steiking
Salt, pepper, timian.
Evt. pizzakrydder for den som liker det.
Hvit saus:
2 ss smør
4 ss hvetemel
5-6 dl melk
Muskat
Evt. litt ost
1) Finhakk hvitløk og grovhakk en liten del av løken.
La dette surre seg gyldent i litt olje.
2) Hiv oppi kjøttdeigen og steik den godt.
La gjerne vannet renne av.
3) Tilsett tomatpuré, ketchup og evt. hakket tomat.
Tilsett vann. Prøv deg litt frem og finn tjukkelsen du liker.
Rør inn grovhakket løk og krydder.
4) Sausen:
Smelt smør, rør melet godt inn.
Tilsett melk og rør som en gal.
Hiv oppi litt muskat.
La sausen koke ut melsmaken på svak varme i ca 15 minutter.
Tilsett gjerne litt ost like før den e ferdig.
5) Hell over kjøttsaus i en ildfast form.
Gjenta dette.
Strø over ost på toppen.
Steikes ved 225 grader i ca 45 min.
Steiketiden avhenger litt av kor tjukke skiver
nepene e..
Steiketiden avhenger litt av kor tjukke skiver
nepene e..
Serveres med hvitløksbaguetter og salat.
1 kommentar:
Åh, artig :D Kommer lett på middag neste gang ;)
Legg inn en kommentar