tirsdag 25. januar 2011
Søtpotetsuppe med appelsin og valnøtter
Til 4 porsjoner:
600 gr søtpotet
2 gulrøtter
1 appelsin
Grønnsaksbuljong, 1 terning
Vann, 7 dl- 1 l.
Creme fraiche, 4 ss
Valnøtter
Olivenolje
Havsalt
Pepper
1) Skrell søtpotet og skjær opp i skiver. Skrell gulrot og del i tre biter. Legges i en ildfast form og steikes på 225 grader i 40 min, eller til de e myke. Tilsett gjerne litt pepper og chilipulver for smak.
2) Mos søtpotetene og gulrøttene før du heller halvparten i en blender.
Tilsett saften av en halv appelsin, ca 4 dl varmt vann med innblandet grønnsaksbuljong. Kjøres i blenderen til alt e oppløst.
Gjenta dette med resten av søtpotetene.
Tilsett mer væske om nødvendig, du bestemmer konsistensen.
3) Hell alt i en panne, la det få et oppkok. Tilsett 1 ss olivenolje, salt og pepper etter smak.
4) Rist valnøtter i en varm steikepanne i ca 4 minutter. Ikkje bruk olje eller smør.
5) Rasp skallet av en appelsin, husk å ikkje få med det hvite.
6) Server suppen med ristete valnøtter, creme fraiche, og revet appelsinskall.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
3 kommentarer:
Så dødsgodt ut... Eg savner blenderen miiin.. :(
Nan, dette så digg ut! Spes siden du steiker de i ovnen først! Stailish! Men det jeg lurer på, er om den ikke blir litt vel søt til å være suppe, eller gikk det fint?
Den var god. Men man må være forsiktig med appelsinen. Blir mer "smoky" smak når de bakes i ovnen synes eg. Mister liksom litt hvis det kokes. Men pga grønnsaksbuljongen og appelsinen så synes eg søtsmaken jevnes ut. Men eg elsker jo søtpotet, så det e ikkje sikkert du kan stole på det ;)
Legg inn en kommentar