tirsdag 18. januar 2011
Pizza Margherita
Eg elsker naturlige smaker, og derfor liker eg også Pizza Margherita.
Enkelt og godt, uten mye dill og dall.
Du trenger:
Pizzabunn:
2,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
ca 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel
Bland sammen alt sammen, og kjør det i en kjøkkenmaskin eller elt for hånd til deigen e smidig og lett. Hold igjen litt av melet sånn at du ikkje ender opp med en hard deig.
La heve i 30 min på et lunt sted.
Kjelve ut deigen til et rundt pizzaemne.
Topping:
Tomat, gjerne cherrytomater skjært i skiver.
Løk, gjerne rødløk (i skiver).
1 mozarellakule
Litt parmesan
Evt litt vanlig hvitost
Fordeles over pizzaen. Ost først, tomater på toppen.
Steikes på litt under 300 grader i ca 10 min. Følg med, for den kan fort bli svidd.
Serveres med basilikumolje:
En neve frisk basilikum
3-4 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk
Kjøres i mixer til en fin røre.
Evt kan den mortes.
Nammenam!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
6 kommentarer:
Shit altså, det er den pizzaen som har fristet meg mest her i livet altså! Du er dyktig!
Men, kan du ikke gjøre bildene større? Så får vi se mer av den herlige maten <3
Takk :D
Trykk på de, så blir de større ;)
ja, gjør det :P
Du kan jo bare få se det live om du vil :P
Yammi:o)) Eg har faktisk aldri laga pizza margherita...men no står den definitivt på pizzaplanane framover!!
Det finnes jo utallige versjoner, og ikkje minst mange gode ;)
Kunne jo også hatt tomatsaus under osten på denne, det e jo veldig godt.
Kan jo legge ut en ny oppskrift med det med tiden. ;)
Enkelt og godt, nam nam!
Legg inn en kommentar