Dette e mye bedre enn den du kjøper i butikken, og heller ikkje noe vanskelig å lage.
Så kom igjen, dette klarer du også!
Til en stor form:
400 gr torskefilet
2 dl makaroni
1/2- 1 purre
100 gr ost
1 dl griljermel blandet med brødsmuler
3 egg
1 løk
Pepper
Salt
Muskat
Hvit saus:
Ca:
50 gr smør
5 ss mel
4 dl melk
1) Trekk fisken i vann (ikkje la det koke) til den e myk, ca 15-20 min fra frossen tilstand. Bruk en gaffel til å "rive" opp fisken i små biter.
2) Kok makaroni som anvist på pakken.
3) Smelt smør og tilsett hakket løk. (To fluer i en smekk!). La det surre på middels varme et par minutter. Ikkje la smøret bli brunt. Tilsett melet og rør godt. Hell over litt og litt melk, bland godt sammen. La sausen koke 15 minutter for å få ut melsmaken. Krydre med pepper, litt salt og muskat.
4) Når sausen har kjølt seg litt ned skal du tilsette egg. Del eggehvitten fra plommen og la de renne ned i hver sin skål. Tilsett eggeplommene i sausen, og rør godt. Det e viktig at sausen ikkje e form varm, då vil eggene skille seg.
5) Visp eggehvittene stive med håndmikser. (Skum).
6) Bland sammen makaroni, fisk, purre, eggehvite og hvit saus i en ildfast form.
Strø over revet ost.
Bland sammen gamle brødsmuler (i småbiter) med griljermel. Strø over innholdet i formen.
7) Steikes ved 175 grader i 30-40 minutter.
Serveres gjerne med revet gulrot, kokte poteter og smeltet smør.
6 kommentarer:
Som om jeg skulle ha sagt det selv! Da er middagen sikret neste uke også ;)
Jammen så bra då! Eg kunne ikkje spise så mye. Det var jo først etterpå eg tenkte på at eg ikkje kunne tygge.. Haha.. Leit!
Åh.. hehe, det tenkte ikke jeg på heller.. Men hvis det er mye igjen, kan den sikkert fryses?
Veldig masse igjen ja. Så den må nok fryses gitt!
Mmm.. Det der så kjempe godt ut! Blir det middag hos deg neste gang? Hihi :)
Hehe.. Ingen problem.. Skal lage til deg eg tøtto ;)
Legg inn en kommentar