Eg har klart å bli hektet på både kikerter og bønner, så då laget eg en herlig vegetargryte.
Den gjør seg godt med biffkjøtt også, så det e bare til å hive oppi litt kjøtt.
Du trenger:
4 porsjoner
100 gr kikerter
100 gr bønner (pinto, brune eller kidney)
2 gulrøtter
1 potet
1 løk
evt. litt purre/vårløk
1 boks tomat
2 dl grønnsaksbuljong
1 rød chili
1 grønn chili
2 fedd hvitløk
evt. spinat om du liker det
2 ts cumin
1 ts paprikapulver
1 ts karri
pepper
1) Legg bønner og kikerter i vann over natten, skift vann, og kok i 1.5 time.
Evt. bruker du ferdig kokte.
2) Hell ut litt av saften på tomatboksen og kjør tomatene glatte i en mixer sammen med finhakket hvitløk.
3) Skjær opp gulrøtter i rundinger, løk i store biter, potet i middels store terninger.
4) Hell bønner, kikerter, gulrøtter, løk, poteter, finhakket chili, tomatsaus og 2 dl grønnsaksbuljong i en panne.
Krydre og la det småputre på svak varme i to timer.
5) Helt på slutten kan du tilsette spinat om du ønsker det, i så fall rett før servering.
Severes med brød, gjerne urtebakte rundstykker.
3 kommentarer:
Åh, det så jammen godt ut :D
Den var faktisk endå bedre når den hadde vært fryst!
Så godt ut :)
Legg inn en kommentar