mandag 28. mars 2011

Muffins med bringebær- og limekrem.


Eg elsker bringebær, eg elsker lime, eg elsker muffins.
Så då var det bare til å sette i gang å kombinere herlighetene.
Men vær advart, smørkremen e heftig mektig! ;)


Til 12 muffins:
1/2 kopp smeltet smør
1 kopp sukker
2 egg
1/2 kopp melk
2 kopper mel (glutenfritt kan også brukes)
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 gr  bringebær (Kan droppes)
12 ts bringebærsyltetøy 

Smørkrem:
125 gr smør, mykt
200 gr melis (Føl deg frem)
2 ss bringebærsyltetøy
Skallet av en 1/4 lime. 


1) Rør sammen egg, smeltet smør og melk.

2) Bland sammen mel, sukker, bakepulver. Vend det forsiktig inn i det flytende.
Tilsett bringebærene og vend de inn forsiktig.

3) Legg muffinsrøre i muffinsformer, og fordel en teskje bringebærsyltetøy på midten av hver muffins. 
Trykk syltetøyet litt ned.

4) Steikes i muffinsformer på 200 grader i ca 15 min.
Følg med ;)

5) Smørkremen lager du ved å mikse sammen mykt smør, melis og bringebærsyltetøy med en håndmikser.
Tilsett revet limeskall på slutten.

6) Pynt muffinsene med kakesprøyte eller kniv, og gjerne friske bringebær.


(Jada, muffinsene mine har RIKELIG med krem! =) )


7 kommentarer:

Gunhild sa...

Kommer du på besøk eller?? ;)

Spiseskje - Glutenfri livsstil sa...

å FY dette så godt ut.

Matmonsteret sa...

Du glemte å smake i går Gunhild ;)
Kanskje like greit, ellers hadde du ligget og rullet hele kvelden.
Veldig mektige, men gode :D

Tigresse sa...

Å hærregud! Får jeg komme på besøk? MY GOD det var mye godt på denne bloggen! Farsken...der gikk bikiniformen :P

Matmonsteret sa...

Hahaha.. Dropp middagen og spis dessert! Neida ;)

vanessa sa...

Hei!

Er dette den "norske" eller amerikanske varianten?

Matmonsteret sa...

Dette e vel mer en amerikansk versjon.. Litt mer fluffy og store muffins med masse smørkrem :)