fredag 25. mars 2011

Saftig gulrotkake med vaniljeglasur



Då var det helg, og det feires med en herlig saftig gulrotkake.
Det e en helt basic oppskrift på kaken, men glasuren e noe for seg sjøl. Den har nemlig vaniljesaus i seg. 
Supergodt!

 

Du trenger:

4 egg
2.5 dl sukker
3.5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron /bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl revet gulrot 

Vaniljeglasur:
125 gr melis
0.5 dl vaniljesaus 

Eller du kan ta den vanlige ostekremen:
125 g kremost naturell
125 g melis
1 ts vaniljesukker

1) Visp egg og sukker til stiv eggedosis med håndmikser.

2) Bland inn mel, kanel, natron/bakepulver og vaniljesukker. 

3) Bland inn oljen. Husk å bruke en nøytral olje. Altså, absolutt ikkje olivenolje.

4) Rør inn gulrøttene.

5) Smør en 24 cm form med litt olje, og hell røren over i formen. 
Steikes på 175 grader i ca 60 min.
Stikk en tannpirker ned i kaken for å sjekke underveis om den e ferdig.
Hvis det henger noe igjen på tannpirkeren e den ikkje ferdig. 

6) Visp sammen melis og vaniljesukker. Tilsett mer melis om glasuren blir for tynn.
Evt. kremost, melis og vaniljesukker. 

7) Dekorer kaken med glasur, gulrot eller noe annet du har for hånden.

Nyt!



(Jada, glasuren renner fordi eg hadde dårlig tid ;) ) 

2 kommentarer:

Gunhild sa...

Herlig :D Den glasuren må jeg prøve!

Matmonsteret sa...

Jaaa! Den e super :)