Då var det helg, og det feires med en herlig saftig gulrotkake.
Det e en helt basic oppskrift på kaken, men glasuren e noe for seg sjøl. Den har nemlig vaniljesaus i seg.
Supergodt!
Du trenger:
4 egg
2.5 dl sukker
3.5 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron /bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl revet gulrot
Vaniljeglasur:
125 gr melis
0.5 dl vaniljesaus
Eller du kan ta den vanlige ostekremen:
125 g kremost naturell
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1) Visp egg og sukker til stiv eggedosis med håndmikser.
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1) Visp egg og sukker til stiv eggedosis med håndmikser.
2) Bland inn mel, kanel, natron/bakepulver og vaniljesukker.
3) Bland inn oljen. Husk å bruke en nøytral olje. Altså, absolutt ikkje olivenolje.
5) Smør en 24 cm form med litt olje, og hell røren over i formen.
Steikes på 175 grader i ca 60 min.
Stikk en tannpirker ned i kaken for å sjekke underveis om den e ferdig.
Hvis det henger noe igjen på tannpirkeren e den ikkje ferdig.
6) Visp sammen melis og vaniljesukker. Tilsett mer melis om glasuren blir for tynn.
Evt. kremost, melis og vaniljesukker.
2 kommentarer:
Herlig :D Den glasuren må jeg prøve!
Jaaa! Den e super :)
Legg inn en kommentar