søndag 1. mai 2011

Havrebrikker med bringebær og honning



Plutselig dukket en idé om å lage havrebrikker
opp i hodet mitt, så då var det bare til
å sette i gang!

Til en liten langpanne:

7 dl havregryn
1 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, grov
1.5 dl brunt sukker
0.5 ts havsalt
0.5 ts bakepulver
3 ss varm honning
1.5 dl vann
6 ss bringebærsyltetøy
2 ss sesamfrø til topping

1) Bland sammen det tørre (minus sesamfrø).

2) Varm honning i mikroen og bland 
dette inn i det tørre sammen med vann.
Kna blandingen.

3) Dekk en liten langpanne med bakepapir, 
spre blandingen utover og trykk den flat og jevn.
Spar litt til å strø over på toppen.

4) Smør utover bringebærsyltetøy og strø over
havreblandingen du har til overs.
Strø over sesamfrø.

5) Steikes på 175 grader i ca. 30 min.

La havrebrikkene avkjøles før du skjærer de i firkanter.
De kan gjerne fryses!

Du kan gjerne tilsette nøtter i denne røren, 
min anbefaling e valnøtter.
Et lite dryss kanel i bringebærsyltetøyet 
kunne også vært godt.
Her finnes det vel egentlig uendelige muligheter.
Kos deg på kjøkkenet!

3 kommentarer:

Gunhild sa...

Åh, det hørtes fantastisk godt ut! :D Får prøve meg på denne en dag tror jeg, bare med fruktose :)

Mette sa...

Hei pa deg,
jeg lagde dette i gar med solbaersyltetoy og det 'smakte' som sommer! ;-)
takk for tipset

Matmonsteret sa...

Gunhild: Kjør på! Men det brune sukkeret gjør litt av smaken om du spør meg ;)
Blir sikkert godt uansett :)

Mette: Så kjekt! Tenker det smakte sommer ja! Ha en super dag!