torsdag 19. mai 2011

Sjokoladekake med bringebærmousse



Her kommer årets 17 mai kake, 
 "Himmelsk mørk sjokoladekake med chili",
men med bringebærmousse på toppen.
Utrolig frisk og god mousse med et hint av syrlighet.
 Kjempegod sommerkake! 




Til kaken:

300 g mørk sjokolade (70% kakao)
125 g romtemperert usaltet smør
1 ts revet chili
6 egg
175 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kakao

Bringebærpuré fra passion4baking:

500 g frosne eller ferske bringebær
150 gr sukker
Saften av 1 sitron

Bringebærmousse  
400 g bringebærpuré
5 dl fløte
5 gelatinplater
250 g philadelfiaost
1/2 dl sukker

Kaken: 

1) Smelt sjokoladen sammen med smør i et vannbad.
Evt. kan du smelte i mikroen på 30 sekunders
intervaller, rør mellom hver gang.
Riv chili og bland inn i sjokoladeblandingen.


2) Skill eggehvitter fra plommer, 4 egg.
De to siste eggene sparer du til etterpå.
Visp eggehvittene stive, tilsett halvparten av
sukkeret ca. halvveis.
Hell over i en annen bolle.


3) Visp eggedosis av eggeplommene, de to resterende
eggene og sukkeret.

4) Hell sjokoladeblandingen inn i eggedosisen
mens mixmasteren går på lav hastighet.
Bland inn kakao og vaniljesukker.

5) Vend inn eggehvittene med store bevegelser.
Prøv å ikkje slå luften ut av røren, rør til
det akkurat e blandet inn.




6) Smør en 24 cm diameter springform med olje/smør,
strø gjerne over litt semulegryn så du får kaken av etterpå.
Du kan godt bruke smurt bakepapir og.
Hell røren over i formen, og steik kaken på nederste
rille på 180 grader i ca 35-40 min.
Kaken kan godt sprekke litt på toppen.

Bringebærpuré:
1) Legg bringebærene i en panne sammen
med sukker og sitronsaft.
Kok opp og la det koke på svak varme
i 5 minutter.

2) Bruk en fin sil og press all saften igjennom
med en skje.
No har du bringebærpuré. 

Bringebærmousse:
1) Bløtlegg gelatin i kaldt vann et par minutter.
Varm opp bringebærpureen igjen og 
klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør de
inn i den varme bringebærpureen.
Avkjøl bringebærpureen. 

2) Putt philadelfiaosten i en mikser sammen 
med halvparten av bringebærpureen. 
Bringebærpureen må være avkjølt. 
Miks dette lett og tilsett så andre halvparten av pureen.
Miks det godt sammen.


3) Visp sammen fløte og sukker i en annen bolle,
 men ikkje pisk for lenge.

4) Bland sammen kremen med bringebærblandingen.
Miks godt sammen. 


5) Settes i kjøleskapet i minst en time før det 
smøres på den avkjølte kaken. 

Pynt med friske bringebær!
Nyt en herlig kake!


Ps: Det kan bli litt i overkant med bringebærmousse,
anbefaler å sette til side to serveringsglass med mousse
som kan nytes dagen derpå.





Eg beklager mitt fravær, desverre kan
det hende det fortsetter en stund til.
Pc i trassalder + mangel på internett
stopper daglige innlegg.

1 kommentar:

Gunhild sa...

Mmm! Stine du er så flink :D