mandag 2. mai 2011

Eplesyltetøy


En enkel versjon av eplesyltetøy..

Du trenger:

4 epler
1 ts kanel
2-4 ss sukker
(kommer an på eplenes syrlighet)
Evt. litt JAM syltepulver

Skrell eplene og skjær de opp i terninger.
La eplene koke i vann til til de e møre.
Tilsett sukker på slutten av koketiden. 
Evt. tilsetter du også JAM og koker videre i 2 min. 
Spar litt av kokevannet.

Kjør eplene lett i en blender sammen med kanel.
Bruk litt av kokevannet hvis syltetøyet blir for tjukt.
Tilsett mer sukker om nødvendig.
Du kan godt spare noen eplebiter som du rører
inn tilslutt, så får du chunky syltetøy.

Hell syltetøyet over på et reint glass,
oppbevares kaldt og mørkt. 


2 kommentarer:

Gunhild sa...

Mmmmmm :D

Anonym sa...

Hei, ser at dette innlegget er gammelt, men hvor mye vann skal det være? Er visst litt avhengig av korrekte oppskrifter;)

Håper på svar! :)