Til 4 porsjoner:
2 kylligfileter
1/2 squash
1 stor gulrot
1 stor løk
1/2 brokkoli
2 hvitløksfedd
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
400 ml kokosmelk
2 ts rød karripasta
6 dl grønnsaksbuljong (terning + vann)
1 pk nudler (helst risnudler)
1/2 pose cashewnøtter
2 ss soyasaus
1 ss maisenna + 1 dl vann
Frisk koriander
Saften av en halv lime
1) Hell kokosmelk og grønnsaksbuljong i en stor panne. Bland inn karripasta og soyasaus. Lag jevning av maisenna og tilsett i gryten. La det få et oppkok, og skru så ned på svak varme til det bare putrer litt.
2) Skjær grønnsakene i biter. Gulrøttene i julienne, squash i halvmåner, løk i ringer og brokkoli i buketter. Finhakk hvitløk.
3) Steik grønnsakene i små porsjoner i en steikepanne på middels varme. De skal ikkje gjennomsteikes siden de seinere skal i gryten.
4) Ha litt olje i pannen og surr hvitløken til den er gylden. Steik kyllingfilet i biter sammen med hvitløken.
5) Hell alle grønnsakene oppi gryten med kokosmelk og la det putre i 15 minutter. På slutten tilsetter du nudlene og saften fra en halv lime. La det putre til nudlene har løst seg opp.
Samtidig som dette putrer rister du cashewnøtter i en tørr steikepanne på middels varme. Ikkje bruk olje.
Gryten serveres med frisk koriander og ristete cahewnøtter. Eventuelt fersk finhakket chili!
For all del, dette e vel strengt tatt ikkje en gryte du hadde fått servert i Thailand, men den e i allefall fra en thai-kokebok modifisert for oss nordmenn ;)
1 kommentar:
Jeg kan skrive under på at dette var nydelig :D Flaks for meg at det finnes så dyktige kokker som deg ;)
Legg inn en kommentar