lørdag 19. juni 2010
Asparges, perfekt tilbehør!
Asparges e alltid en hit, spesielt om sommeren siden det e aspargessesong!
Om noen få dager befinner eg meg på aspargesfestival i Tyskland, tror eg får smake god asparges der gitt ;)
Og jada, le hardt og lenge no! Eg fortjener vel det ;)
No skal det være sagt at eg ikkje e i Tyskland pga asparges.. ;)
Anyway, asparges kan brukes som tilbehør til feks:
Kyllingfilet
Grillmat (kotelett osv)
Fisk
Ja, you name it.. Godt til nesten alt!
Eg pleier enten å smørdampe de eller "grille" de i ovnen med modne cherrytomater.
Då må du:
Kutte av bunnen av aspargesen (den gulhvite delen), den smaker ikkje godt.
Legg asparges og tomat i en ildfast form, hell over en tynn stråle med en god olivenolje over herligheten.
Dryss over grovt pepper og havsalt.
175 grader i 25 min. Så enkelt!
Tips: Om du skal dampe asparges og har liten plass i kjelen, så trenger du ikkje dele aspargesen med kniv. Bare bøy den forsiktig til den knekker naturlig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Kult! Jeg har lyst å bli en asparges-elsker! Men har jo knapt smakt det, så du får legge ut noen oppskrifter etter at du har vært i tyskland :P
Legg inn en kommentar